Restaurant

menu

Restaurant Palingboot Het Bottertje wordt gekenmerkt door de ligging aan de IJssel, U kunt hier genieten van het uitzicht over het water en genieten zoals u dat graag wenst. Kiest u voor een gebakken lekkerbek met knapperige patat, een visbroodje of heerlijk gerookte zalm, wij zijn u graag van dienst op onze restaurantboot.

Heerlijk gebakken kibbeling

Heerlijk gebakken Lekkerbek

Heerlijke Scholfilet

Met goudbruin gebakken frietjes en rauwkost, daarbij kunt u ook nog kiezen uit verschillende sauzen. Kortom genieten in het restaurant op het water van uw eten en uw drinken.


restaurant
restaurant1
  U kunt heerlijk genieten van onze menu’s op onze restaurantboot, vis afhalen of menu’s afhalen dit behoort ook tot de mogelijkheden.

Ontstaan van de Palingboot “Het Bottertje”

De viswinkel Het Bottertje is een echt familiebedrijf. Alle gezinsleden van de familie Hakvoort zijn namelijk werkzaam binnen het bedrijf. Het gezin Hakvoort is dan ook letterlijk geboren en getogen in de vis!

Het was altijd al een droom van eigenaar Jan Hakvoort om een eigen viswinkel te beginnen, dankzij zijn vele jaren ervaring in de visbranche. Voordat het in 2002 zover was werkte hij zeven jaar als visserman, waarna hij emigreerde naar Canada, waar samen met de schoonfamilie een visrokerij opgezet werd.

In 1997 keerde het gezin Hakvoort terug naar Urk om te gaan werken in een vis-/palingrokerij. In november 2002 kwam er een goede kans voorbij: er kon een viswinkel overgenomen worden in het mooie Elburg!

Na negen succesvolle jaren in deze vestiging werd er besloten om met zoon en dochter een nieuwe zaak te openen in Winkelcentrum De Vrijheid te Elburg.

Na vier jaar in winkelcentrum de Vrijheid kregen we een mooie kans om in Kampen op de Palingboot te beginnen. Daar gingen Johannes en Pieter-Rein Hakvoort deze uitdaging aan. Vader Jan Hakvoort en dochter Geraldine Hakvoort zijn in het winkelcentra de Vrijheid te Elburg gebleven.